Мільйонні збитки: начальник кар’єру на Львівщині підозрюється у масштабному незаконному видобутку піску

  • 09.05.2024 10:55
Львівська обласна прокуратура, вивіз піску

Начальник одного з кар’єрів Львівщини звинувається у незаконному видобутку піску, що завдало державі значних збитків. Під керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівщини розпочато розслідування.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури висунуто підозру начальнику одного з кар’єрів у регіоні. Його звинувачують у незаконному добуванні корисних копалин місцевого значення у значному обсязі, вчиненому службовою особою.

Згідно з матеріалами слідства, з серпня по листопад минулого року обвинувачений керував незаконним видобутком піску в родовищі, яке розміщене поза межами одного з сіл Пустомитівського району Львівської області.

Діючи в якості начальника кар’єру, він організував видобуток корисних копалин поза межами ділянки, яка була офіційно визначена спеціальним дозволом на користування надрами.

Завдяки використанню спеціалізованої техніки та за допомогою підлеглих працівників, підозрюваний здійснив видобуток понад 19 000 м3 піску.

Ці дії призвели до великих збитків для держави. Слідчі заходи ще тривають.

Як повідомлялось раніше, 7 травня в межах моніторингу незаконних точок видобутку піску, які є в Броварському районі Київської області, журналісти СтопКору провели огляд ділянок, що раніше вже привертали увагу громадськості — за даними місцевих, невідомі чоловіки з технікою декілька днів тому почали, ймовірно, несанкціоновані роботи. За результатами огляду стопкорівці виявили точку видобутку піску, що має ознаки незаконного

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!