У Зеленського відповіли на заяву ГУР про неможливість переговорів із РФ у 2024 році

У Зеленського відповіли на заяву ГУР про неможливість переговорів із РФ у 2024 році

  • 04.05.2024 08:25

Сергій Нікіфоров.

Не так давно заступник голови ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький поінформував — потенційні мирні переговори Києва і Москви очікуються не раніше другої половини 2025 року.

Про те, що представники країн-партнерів, які візьмуть участь у швейцарському «Глобальному саміті миру», мають намір виробити концепцію так званого «справедливого миру», і це, ймовірно, стане першим кроком до переговорного процесу, пише «НБН», посилаючись на інформацію, озвучену речником президента України Володимира Зеленського, Сергієм Нікіфоровим, і оприлюднену німецьким виданням Deutsche Welle.

За словами Нікіфорова, Україна і Швейцарія організовують «Глобальний саміт миру», на якому всі держави планети, що поважають норми міжнародного права і Статут ООН, проведуть розробку спільної переговорної позиції, і цей документ обов’язково передадуть уряду Росії, що, судячи з усього, виявиться першим етапом на шляху до мирних домовленостей.

Слід зазначити, що проведення «Глобального саміту миру» заплановано на 15-16 червня, і на таку зустріч запрошено від 80 до 100 держав.

Раніше ми писали про те, як Подоляк висловлювався щодо повернення українських чоловіків з Європи.