Під вигуки «терористи» посол РФ в Польщі поклав квіти до пам’ятника радянським солдатам

  • 09.05.2024 15:16

У Варшаві біля Меморіалу радянським солдатам проросійські активісти організували мітинг, на який зібралися понад півсотні людей.

Вони тримали у руках прапори РФ, вигукували антиукраїнські гасла і «Слава Путіну». Також співали російських пісень та мали на собі георгіївські стрічки, повідомляє Радіо Свобода.

Згодом до Меморіалу приїхав посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв. Кілька десятків чоловіків у жилетках з назвою однієї з проросійських партій оточили дипломата і провели до пам’ятника радянським військовим, де він поклав вінок квітів. На запитання журналістів, коли Росія закінчить війну, Андрєєв відповів: «Тоді, коли будуть досягнуті цілі військової операції – денацифікація і демілітаризація України». На вигуки, що і на його руках кров убитих цивільних у Бучі, Ірпені – дипломат РФ відповів, що все це інсценізація.

Поряд з проросійським мітингом свою акцію протесту влаштували українські активістки. Три десятки жінок, одягнених у біле вбрання заляпане червоною рідиною, скандували «терористи» і «фашисти».

Також до Меморіалу радянським солдатам прийшло з десяток поляків з українськими прапорами. Вони кажуть, що прийшли підтримати Україну і що їх дуже турбує російська пропаганда в Польщі.

В одного з учасників мітингу на підтримку України проросійські активісти забрали синьо-жовтий прапор.

Напередодні уночі невідомі розлили червону рідину і розкидали кістки на площі, що веде до Меморіалу радянським солдатам. Фото з місця події оприлюднили анонімно на платформі Reddit з дописом: «Тепер посол буде йти по крові і кістках українців ». Про це у соцмережі повідомила організація Євромайдан-Варшава.

Утім до приїзду російського посла кістки прибрали.

Related

Туск і Зеленський можуть підписати важливий документ

16 травня під час телефонної розмови Зеленський і Туск обговорили ситуацію в Харківській області, де російські ...

Зерновий барон

Олег Кіпер взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України Понад мільярд доларів на місяць — саме стільки отримували ...

У Польщі знайшли оригінальні рукописи братів Грімм з новими казками (фото)

У бібліотеці університету Адама Міцкевича у польській Познані вчені знайшли 27 оригінальних томів братів Грімм з ...

Центр логистики для HIMARS: два союзника Украины "на пороге" важного решения

Литва и Польша могут создать региональный центр логистики боеприпасов для систем HIMARS — о соответствующей ...

Заявка "на все" НАТО: Польша сказала, что защитит Литву в случае нападения России

Президент Польши Анджей Дуда положил конец дискуссиям о том, встали ли бы на защиту Литвы поляки в случае ...