Гравця ФК “Хуст” Сираша забрали з вокзалу до ТЦК. Теперь футболісти відмовляються їхати в місто на гру

  • 08.05.2024 11:12

7 травня працівники Закарпатського ТЦК забрали з вокзалу та доставили до місцевого військкомату гравця ФК “Хуст” Миколу Сираша. Про це повідомили у ФК «Хуст».

Як зазначили у ФК, на момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще не вступив у дію. Після того, як Миколу Сираша доставили до ТЦК, звʼязок з ним обірвався.

«Команди відмовляються їхати в м. Хуст через дії Хустського ТЦК. Декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно – отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких буде приймати участь 3 клуби?», – заявили у ФК.

У службі зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП розповіли ZAXID.NET, що діють в межах закону і, якщо спортсмен не заброньований, то підлягає призову.

«Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце. Процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією. В той час коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни», – пояснили у Закарпатському ОТЦК.

Related

Кому з жінок потрібно йти у військкомат після 18 травня

Українки, яких закон зобов’язує стояти на обліку, можуть долучитися до війська лише за власним бажанням ...

В Днепропетровской области вооруженный мужчина напал на сотрудника ТЦК

В Днепропетровской области в субботу, 18 мая, вооруженный мужчина напал на сотрудника ТЦК. Военнослужащ ...

У Зеленського відповіли, чи повертатимуть громадян, які незаконно перетнули кордони України

Радник ОП зазначив, що зовсім інші юридичні процедури будуть застосовані щодо громадян, які перебувають за кор ...

В Одесі люди в формі намагалися витягнути чоловіка з маршрутки. Військових притягнуть до відповідальності

Одеські пабліки 17 травня оприлюднили відео, де співробітники ТЦК намагаються силою витягнути чоловіка з маршр ...

Нардеп заявила, що українців обурила чергова "гумореска" Кварталу-95

Народні депутати направили звернення до генпрокурора та глави СБУ щодо сценки «Кварталу 95» повідомила співголова фрак ...